2010/04/01

Stufat de miel

Carne de miel, spalata si uscata pe hartie de bucatarie

(eu prefer coastele si bucati mici din coloana cu muschiulet cu tot)


5 legaturi de ceapa, taiate in bucati de 5 cm lungime


5 legaturi de usturoi, taiate in bucati de 5 cm lungime

2 cutii de rosii intregi in bulion, taiate cubulete


2 cuburi de supa de pui

patrunjel verde, tocat marunt

1 cana apa fiarta

1. Se pune uleiul la incins. Se adauga carnea de miel. Se rumeneste bine pe toate partile.

2. Se adauga ceapa si usturoiul; se calesc, amestecand bine, timp de aproximativ 5 minute

3. Se adauga apa fierbinte (1 cana) si cele 2 cubulete de supa de pui, apoi se lasa la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 20 - 30 minute)

4. Cand carnea este fiarta (intra usor furculita) se adauga rosiile, cu suc cu tot.

5. Se pune sare si piper proaspat macinat. Se tine inca 10 minute, la foc mediu, la fiert.

6. Se adauga patrunjelul tocat. Se stinge focul.